HOME

ENSAMMEN

2017

Een korte film van Bogi Bakker en Jip Roemaat.
Hun eerste film die in de bioscoop te zien was. Uitgebracht door BroccolibriVan jongs af aan werkt Jip veel samen met Bogi Bakker. Jip en Bogi hebben de creaties die zij maakten ondergebracht in ‘Broccolibri producties’. Ze maken video’s, theater en nog veel meer. Altijd in samenwerkingsverbanden, meestal geïnitieerd door Broccolibri zelf, soms door een andere partij met Jip en Bogi als medemakers. Op het YouTube kanaal zijn video’s te vinden die stammen uit de begindagen van de samenwerking. Beiden zijn ze nu hard aan het studeren (Jip bij de opleiding Artist Educator ArtEZ en Bogi aan de Toneelacademie Maastricht) wat maakt dat de creaties van Broccolibri op een wat lager pitje staan. Maar ze staan niet helemaal stil en maken af en toe nog gezamenlijk werk zoals de videoclip ‘Make me fly’ van Rixle Blue..
Ensammen is een muzikaal en psychologisch drama vol ongemak, stilte en vriendschap. Over een meisje in de schaduw van haar onvermogen, vervreemd van de wereld en omgangsnormen.
De film is in première gegaan in Focus filmhuis in Arnhem waarna hij nog te zien is geweest op verschillende (internationale) filmfestivals.
De muziek is speciaal voor deze film gecomponeerd en gerealiseerd door Rieks Bolhuis.
Dit gebeurde in een rijke samenwerking waarin de filmakers en muzikant elkaar inspireerden. De film en de muziek zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. De acteurs Anne Meijer en Moos Kwist zijn ook een significant onderdeel van het maakproces. Zij zijn niet alleen uitvoerende acteurs geweest, maar zijn vanaf vroeg in het proces betrokken geweest en hebben zo de film mede gekleurd.

ensammen3
ensammen1
ensammen2